7/4/11

Ιανός - Photo 2012

Η αλυσίδα πολιτισμού Ιανός, πρόσφατα έκανε έναν διαγωνισμό, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, με θέμα την Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Από όλες τις φωτογραφίες, επιλέχθηκαν οι 200, βάσει ψηφοφορίας. Οι δικές μου, δυστυχώς, δεν πέρασαν, μιας και οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές και το site του Ιανού όχι τόσο προσιτό, έτσι ώστε να διαχωριστούν κάπως καλύτερα οι φωτογραφίες. Anyway (φταίει και το ότι δεν ασχολήθηκα και πολύ.. :Ρ), σας παραθέτω τις φωτογραφίες που ανέβασα, με θέμα την μπουγάτσα, ένα αυθεντικό Θεσσαλονικιώτικο έδεσμα..

Mpougatsa sur la plage.
"Επειδή η Θεσσαλονίκη είναι έρωτας και ο έρωτας περνάει από το στομάχι..Τι πιο ρομαντικό από μια βόλτα στην παραλία και μια μερίδα από ένα φαγητό που χαρακτηρίζει την πόλη;Και αφού ο έρωτας είναι για δύο, τότε και οι μερίδες γίνονται δυο."


Mpougatsa in spiaggia.
"Στα εκατό αυτά χρόνια, που η Θεσσαλονίκη είναι ελεύθερη, συνέβησαν πολλά γεγονότα.Άλλοτε τραγικά,άλλοτε θαυμαστά,άλλοτε αδιάφορα.Ό,τι όμως και να γίνει σε αυτήν την πόλη,οι μυρωδιές και οι γεύσεις θα μείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο.Γιατί αυτή η πόλη είναι έρωτας και ο έρωτας περνάει απ'το στομάχι.."

Mpougatsa gourmet.
"Μεγάλες προσωπικότητες, βασιλιάδες κ.α. πέρασαν και περνούν κατά καιρούς από την πόλη μας.Όλοι τους επιζητούν το καλό φαγητό και τις gourmet γεύσεις της πόλης μας.Από τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της πόλης,mpougatsa et frappe.Πάντα στα πρότυπα του savoir vivre.Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι έρωτας και ο έρωτας περνάει απ'το στομάχι."


Τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διονυσία Αρβανίτου, η οποία εμπνεύστηκε το όλο concept της μπουγάτσας..

All rights reserved © k.thanos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου